Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 27.03.2019 16:27
Кількість переглядів: 455

 

Кабінет Міністрів урегулював питання виплат компенсацій громадянам, які доглядають за людьми з інвалідністю та літніми людьми

 

        20 березня 2019 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання державної допомоги окремим категоріям громадян”, якою урегульовано питання надання щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

        До прийняття зазначеного акта розмір щомісячної компенсаційної виплати визначався згідно із двома постановами Кабінету Міністрів України: від 26 липня 1996 р. № 832 „Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян” та від 29 квітня 2004 р. № 558 „Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги”. При цьому відповідно до постанови № 832 розмір щомісячних компенсаційних виплат становив 4,80 гривні.

        З метою узгодження підходів щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам за надання соціальних послуг, а також у зв’язку з численними зверненнями структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій стосовно недостатнього розміру компенсаційних виплат, призначених відповідно до постанови № 832, зазначену постанову скасовано.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора