Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Відділ освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Миколаївської міської ради повідомляє

Дата: 09.04.2019 09:45
Кількість переглядів: 546

2-3 квітня 2019 року в м.Києві проходила підсумкова конференція «Створюємо інклюзивне освітнє середовище в громадах Донецької і Луганської областей». У роботі конференції від відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Миколаївської міської ради брали участь завідувач МК Головань М.М. та педагоги закладу дошкільної освіти № 2 «Ромашка»: вихователь-методист Задирака Я.В., практичний психолог Федіна О.Ф., вихователь Ковальова Н.А.. На конференції були представлені матеріали: «Реалії та перспективи Миколаївської ОТГ», «Інтеграція батьків в інклюзивне середовище в умовах ЗДО», кейс – стаді з досвіду роботи за проектом.

Обговорити результати досягнення проектів з’їхалися 23 ЗДО, 7 закладів загальної середньої освіти та представники відділів освіти Донецької і Луганської областей. З вітальними словом до учасників звернулась Лора Білл, Заступник голови Представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні. Продовжили пленарне засідання Юлія Найда, Всеукраїнський фонд «Крок за кроком», координатор проекту. Арто Ваахтоні, керівник  фінського  проекту,  розкрив питання на тему: «Освітні реформи в Україні».

У пленарній темі «Позитивне батьківство: Підтримка і розвиток потенціалу батьків. Проект як поштовх до змін у роботі педагогів з батьками. Історії, які змінюють час» взяли участь завідувач МК Головань М.М. та  практичний психолог ЗДО «Ромашка» № 2 Федіна О.Ф. У своєму виступі педагоги зазначили, що великим досягненням є позитивні зміни в свідомості батьків, які надихнули педагогів на думку про необхідність створення в закладах дошкільної освіти комфортних, доступних та безпечних умов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора