Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ПОВІДОМЛЕННЯ НА САЙТІ

Дата: 11.04.2019 08:11
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

      Миколаївська міська рада 28 квітня 2019 року відзначає День охорони праці в Україні під девізом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

 

        За ініціативи Міжнародної організації праці (МОП) з метою привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно 28 квітня, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці. У цей день в країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці. Створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню рівня щорічної смертності на робочому місці. Наша держава підтримала цю ініціативу і відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 №685/2006 визначила 28 квітня як День охорони праці в Україні.

         Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існують цілі інженерні системи з техніки безпеки. З урахуванням специфіки того чи іншого робочого процесу розробляються відповідні інструкції, приписи, правила з техніки безпеки, вводиться систематичний інструктаж працівників і всього персоналу. Але навіть це не може повністю запобігти так званому "людському фактору". Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це як правило відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою. На жаль, через недбальство виконавця робіт, правила техніки безпеки, часто пишуться ціною здоров’я та життя працівників. 

        Тому Миколаївська міська рада звертається до керівників підприємств і працівників підприємств із закликом звернути увагу на необхідність проведення заходів, спрямованих на профілактику виробничого травматизму та профзахворювань, дотримання санітарно-гігієнічних норм, не допущення на робочому місці порушень правил техніки безпеки, розпивання горілчаних напоїв та вживання наркотичних або психотропних сильнодіючих речовин.   

         Бажаємо всім працівникам громади здоров’я і благополуччя!

 

  Міський голова                                                                         О.М. Цикунова

 

       Терещенко Д.М.

        Бондарчук С.В. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора