Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Інформуємо

Дата: 23.04.2019 08:33
Кількість переглядів: 795

У Донецькій області  розпочала свою  роботу Конкурсна комісія з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання часткової компенсації відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами. Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300 (із змінами).

        Компенсація надається на конкурсній основі суб’єктам господарювання агропромислового комплексу – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям за укладеними кредитними договорами.

           Компенсація надається за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами:

           у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, – позичальникам, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень, та позичальникам, які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин (великої рогатої худоби для отримання м’яса і виробництва молока, овець і кіз, кролів, свиней, свійської птиці (крім курей та одержання яєць свійської птиці) та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із такою діяльністю;

         у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, – іншим позичальникам.

         Компенсації підлягають відсоткові ставки за короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат та середньостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення.

       Заявки для участі у конкурсі приймаються за адресою: м. Краматорськ, бульв. Машинобудівників, 20,. 3-й поверх, каб. 17.

        З більш детальнішою інформацією можна ознайомитися на сайті департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації http://agro.dn.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора