Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні мешканці громади!

Дата: 24.04.2019 17:32
Кількість переглядів: 445

33 роки тому, 26 квітня 1986 р. вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС увійшла в історію, як найбільша техногенна катастрофа, що привела до негативних екологічних, медичних, соціально-економічних наслідків.

 

Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів аварії стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу.

Страшна трагедія не обминула і жителів нашої громади. Сотні добровольців тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи у народній пам’яті подвиг бійців з радіоактивним лихом.

Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів і не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Кожен з ліквідаторів Чорнобиля - справжній герой, який повинен повсякчас відчувати шану і повагу з боку суспільства. Від душі бажаю кожному з вас міцного здоров’я, достатку і злагоди в родинах! 

 

Хай більше ніколи не спіткає нашу країну така біда як Чорнобиль! Нехай не змовкають дзвони нашої пам'яті, що не дають забути про трагедію, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку!

 

 

З повагою,

Олена Цикунова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора