Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 01.05.2019 12:10
Кількість переглядів: 651

Фото без описуПорядок забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року № 187 визначає механізм забезпечення управлінням соціального захисту населення санаторно – курортними путівками до санаторно – курортних закладів відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань» та «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

          Зазначені категорії осіб мають право вибору санаторно – курортного закладу відповідного профілю лікування, безплатними путівками до якого вони забезпечуються. Відтепер путівки для осіб з інвалідністю закуповуються на підставі тристоронньої угоди (особа – управління – санаторій). Людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно – курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування послуг санаторно – курортного лікування визначається щороку Міністерством соціальної політики України за погодженням з Мінфіном.

          Путівки видаються відповідно до медичних рекомендацій з урахуванням пільг, передбачених законодавством для конкретної категорії осіб, в порядку черговості. Для одержання путівки надається заява та медична довідка закладу охорони здоров’я за формою № 070/о.

          Після закінчення строку дії зазначеної медичної довідки, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно – курортною путівкою, знімається з обліку

          Особи з інвалідністю внаслідок війни, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Другої Світової війни 1941 – 1945 років та війни 1945 року з імперіалістичної Японією, безоплатно забезпечуються санаторно – курортним лікуванням строком на 18-21 день першочергово з числа поза черговиків щороку.

          Учасники бойових дій забезпечуються путівками строком на 18 – 21 день щороку.

          Учасники бойових дій у період Другої Світової війни 1941 – 1945 років та війни 1945 року з імперіалістичною Японією, яким виповнилося 85 років і більше, забезпечуються путівками строком на 18 – 21 день позачергово щороку.

          Учасники війни забезпечуються путівками строком на 18 – 21 день один раз на два роки.

          Особи з інвалідністю забезпечуються путівками строком на 18 – 21 день в порядку черговості.

          Особи з інвалідністю із захворюванням нервової системи (з наслідками травм і захворюванням хребта та спинного мозку) забезпечуються путівками:

I і II групи – до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості;

III групи – до санаторіїв неврологічного профілю строком на 18 – 21 день (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості.

          Особам, які супроводжують осіб з інвалідністю 1 та 2 групи, до санаторіїв спінального профілю, путівки не видаються, лише оплачується проїзд (двічі до санаторію і двічі в зворотному напрямку) у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками.

          Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 854 «Деякі питання санаторно – курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якою затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно – курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

          Порядок передбачає новий механізм оплати послуг із санаторно – курортного лікування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, зокрема укладання трьохсторонньої угоди між санаторно – курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення. При цьому постраждалій особі буде забезпечено право самостійного вибору санаторно – курортного закладу для оздоровлення чи відпочинку.

          Для взяття на облік для забезпечення путівкою громадянин, віднесений до категорії 1, подає до органу соціального захисту населення:

заяву про взяття на облік для отримання путівки за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

довідку для одержання путівки на санаторне лікування за формою № 070/о;

копію посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1 (із вкладкою);

копію паспорта.

          Під час надання копій документів, пред’являються оригінали зазначених документів.

          Постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2019 року № 22 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно – курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році) установлено, що розміри грошової допомоги для компенсації у 2019 році вартості путівок шляхом безготівкового перерахування санаторно – курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, за надання послуг із санаторно – курортного лікування або оздоровлення чи відпочинку осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, становлять:

осіб, віднесених до категорії 1 – 7300 грн.

осіб, віднесених до категорії 1, із захворювання нервової системи (з наслідками травм і захворюванням хребта та спинного мозку) – 22200грн.

дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює – 14500 грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора