Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 30.05.2019 16:14
Кількість переглядів: 436

Фото без описуЗміни до порядку надання житлових субсидій у зв’язку з затвердженням Кабінетом Міністрів України постанови від 17.04.2019р. №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі».

 

З травня 2019 року домогосподарствам, які одержували субсидію у попередньому періоді і у яких відсутня заборгованість зі сплати послуг, житлова субсидія призначається на наступний період, у грошовій готівковій формі в автоматичному режимі, без подання нових заяви і декларації.

Житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі також громадянам, які одержували субсидію у грошовій готівковій формі і у них за даними управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг наявна заборгованість, яка виникла у зв’язку з тим, що вони не змогли вчасно отримати житлову субсидію в АТ “Ощадбанк” у готівковій формі через складні життєві обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров’я.

Повторно з заявою та декларацією у травні мають звернутися:

  • орендарі житла;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;
  • домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;
  • якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року.

Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону.

Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі після вирішення питання з наявною заборгованістю.

Також Положенням передбачено, що за заявою одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного після подання заяви місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Врегульовано питання виплати житлової субсидії у готівковій формі АТ “Ощадбанк” представнику одержувача за довіреністю, яка оформлена відповідно до частини четвертої статті 245 Цивільного кодексу України.

Надано право комісіям призначати житлову субсидію домогосподарствам:

які мешкають у житловому приміщенні, опалювальна площа якого перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку, якщо у складі домогосподарства є особа з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, яка пересувається на візках і яку забезпечено цим житловим приміщенням за рахунок державного чи місцевого бюджету;

якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особа, яка має заборгованість зі сплати аліментів, але вона перебуває у місцях позбавлення або обмеження волі.

У зв’язку з впровадженням грошової форми надання житлових субсидій з травня скасовано проведення перерахунків розміру житлових субсидій (у разі не надання або надання не в повному обсязі житлово-комунальних послуг, зменшення витрат на управління багатоквартирним будинком, нарахування плати за послугу з постачання теплової енергії у разі відсутності засобів обліку з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря), які здійснювалися за попередній період на підставі інформації надавачів послуг.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора