Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Бережіть хліб від вогню!

Дата: 07.08.2019 16:45
Кількість переглядів: 457

В наслідок необачливості, халатності та часто через незнання правил пожежної безпеки виникає пожежа. Більшість пожеж на хлібних масивах виникає в наслідок необережного поводження з вогнем громадян, через іскри, які вилітають з вихлопних труб двигунів машин, тракторів, комбайнів, а також через пустощі дітей з вогнем. Із настанням сухої та спекотної погоди значно зростає вірогідність виникнення пожеж.

         Страшну силу нестримного вогню, особливо під час збирання хлібу, знають і хлібороби. Для збереження нового урожаю, недопущення втрат від вогню необхідно всього лише дотримання пожежної безпеки під час збору зернових:

- на вихлопні труби двигунів тракторів, комбайнів, автомобілів необхідно встановлювати іскрогасники, перевірити технічний стан техніки, яка приймає участь в зборі урожаю, обладнати їх перевіреними первинними засобами пожежогасіння;

- хлібні поля обкосити та оборати чотирьохметровою смугою;

- закрити тимчасові дороги та стежки, які проходять через хлібні масиви та поблизу них;

- вздовж дороги обов’язково необхідно встановити попереджувальні знаки та панно з правил пожежної безпеки;

        Забороняється спалювати стерню, пожнивні залишки і розводити багаття на полях та біля них. До того ж, при сильному вітрі пожежа може перекинутись і на інші лани, де врожай ще не зібраний. Неконтрольоване полум’я часто знищує лісові насадження, завдаючи масштабних збитків екосистемам.

        В першу чергу при виникненні пожежі необхідно викликати пожежну охорону за телефоном «101» та приступати до гасіння пожежі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора