Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Міжнародний день дитячої книги

Дата: 02.04.2020 10:38
Кількість переглядів: 762

Фото без описуЩороку в день народження відомого датського казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875) відзначається Міжнародний день дитячої книги.

 

Згадайте своє дитинство. З яким передчуттям чогось казкового ви знімали з полиці чергову книжку і занурювалися в читання, не чуючи і не бачачи нічого навколо. Дитячі книги це цілий світ, все найцікавіше і загадкове в світі дітей - це з дитячих книжок. Але так було не завжди. Поняття дитячої книги з'явилося в кінці 16 століття. Справа в тому, що до цього ті деякі діти, які вміли читати, читали ті ж книги, що і дорослі. У 19 столітті громадськість визнала, що дітям потрібні свої власні книги і з цього моменту почався розквіт дитячої літератури. Дитяча література дуже подобалася і дорослим, так як відрізнялася живою мовою, бурхливою фантазією і гумором. Самим великим казкарем всіх часів визнаний Ганс Крістіан Андерсен, в день народження якого 2 квітня по рішенню Міжнародної ради з дитячої книги відзначається Міжнародний день дитячої книги.

 

Неможливо переоцінити роль дитячої книги у житті дитини. Її малюнки, захоплюючі сюжети і, звичайно, голос рідної і люблячої людини, який захоплююче читав вечорами перед сном, залишаються в пам'яті на все життя. Для кожного з нас, безумовно, спочатку це були народні казки з простим, але, як виявилося потім, дуже мудрим і повчальним сюжетом. Погодьтеся, без змістовної, хвилюючої дитячої книги, жити було б нецікаво, вона є нашим першим другом, вчить співпереживати, жаліти ближніх і, звичайно, щиро любити.

 

Дитячі книжки - енциклопедія всього цікавого, радісного і важливого, що тільки буває в світі. Сьогоднішнє свято – додатковий привід почитати дитині на ніч, «підкинути» йому гарну книгу, а може, і самим перечитати улюблені з малих років книжки. Або навіть заповнити прогалини минулого і, нарешті, прочитати те, що колись пропустили ...

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора