Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 26.06.2020 12:41
Кількість переглядів: 526

Фото без описуПро забезпечення при народженні дитини одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка» у 2020 році

 

Надання при народженні дитини одноразової допомоги «пакунок малюка» з вересня 2018 року здійснювалося відповідно до Порядку надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 512 (далі - Порядок № 512).

Пунктом 6 Порядку № 512 передбачалося, що надання допомоги «пакунок малюка», її доставка до пологових будинків здійснюється згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства та проектних угод, укладених між обласними структурними підрозділами з питань соціального захисту населення та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів.

У зв’язку із недостатністю підстав для підписання, наявністю в Проектній Угоді питань, що викликали сумніви щодо можливості їх вирішення у запропонований спосіб, Проектну Угоду із ЮНОПС не підписано. Враховуючи вищевикладене, реалізація пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» з вересня 2018 року була неможливою.

Враховуючи вищевикладене, з метою зняття соціальної напруги в регіоні розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 11.06.2020 579/5-20 затверджено Порядок використання субвенції з обласного бюджету бюджетам міст обласного значення, районним бюджетам, бюджетам об’єднаних територіальних громад на виплату у 2020 році соціальної матеріальної допомоги особам, які проживають у Донецькій області та при народженні дитини у період з 01 вересня 2018 року по 31 грудня 2019 року мали право на натуральну допомогу «пакунок малюка» та не отримали її, або опікуну такої дитини.

На теперішній час нормативно-правовий акт подано на державну реєстрацію.

Одночасно зазначаємо.

З січня 2020 року змінено механізм планування обсягу, розподілу та забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка», який визначено Порядком забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка» за рахунок коштів державного бюджету, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 172 (далі - Порядок № 172).

З 2020 року закупівля одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» здійснюватиметься централізованою закупівельною організацією за рахунок коштів державного бюджету через систему електронних закупівель.

Надання «пакунків малюка» у поточному році за рахунок бюджетних коштів в області буде можливим після проведення їх закупівлі та надходження до закладів охорони здоров’я і місцевих структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

 

Хочемо вас запевнити - всі новонароджені отримають бебі-бокси.

 

Уряд робить все можливе, щоб мінімізувати незручності, які виникають у зв'язку із змінами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора