Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

З 1 КВІТНЯ НА ВОДОЙМАХ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ВЕСНЯНО – ЛІТНЯ НЕРЕСТОВА ЗАБОРОНА НА ВИЛОВ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

Дата: 23.03.2021 09:30
Кількість переглядів: 439

З першого квітня 2021 року на водних об’єктах Донецької області вступає в силу весняно – літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Заборона встановлюється з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риб, адже  нерест – це найважливіший процес відтворення виду. Від того, наскільки успішно та вдало він пройде - залежать майбутні запаси водних біоресурсів. 

Відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Донецькій області від 17.03.2021 року № 47, встановлена заборона на лов (добування) водних біоресурсів у весняно - літній період природного відтворення (нересту) у 2021 році на території та акваторії водних об’єктів, розташованих в районі діяльності Управління Державного агентства рибного господарства у Донецькій області (далі – Донецький рибоохоронний патруль), а саме: у всіх внутрішніх водних об’єктах у межах адміністративної території Донецької області до двокілометрової прибережної смуги Азовського моря, за виключенням пониззя річки Кальміус до греблі Павлопольського водосховища, в такі терміни:

у річках - з 1 квітня до 21 травня 2021 року (50 діб);

у водосховищах і озерах – з 1 квітня до 10 червня 2021 року (70 діб);

у новостворених водних об’єктах, а також у придаткових системах річок та інших водних об’єктах  - з 1 квітня до 30 червня 2021 року (90 діб).

З цим наказом та переліком місць масового нересту риби у водоймах Донецької області в 2021 році можна ознайомитись за посиланням.: http://dn.darg.gov.ua/files/11/nakaz_47.pdf.

Також на офіційному вебсайті Донецького рибоохоронного патруля розміщено Інтерактивну картуhttps://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1C8xpRnvGo5S59QnD40h2BQl8z08jxOpv&ll=48.62438822461548%2C36.296195234374956&z=7  місць масового нересту риби у водоймах Донецької області в 2021 році, на яких заборонений будь – який вилов водних біоресурсів.

У терміни заборони на лов (добування) водних біоресурсів у водних об’єктах забороняється:

-  організація змагань із спортивного рибальства та підводного полювання;

-  проведення у водних об’єктах  та в прибережних захисних смугах робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (днопоглиблюваних, вибухових, бурових, сейсмологічних, геологорозвідувальних), добування будівельних матеріалів, гравію та піщано – ракушкової суміші;

-   забір води без ефективних рибозахисних пристроїв;

-   заготівля очерету, рогозу та інших водних рослин у місцях масового нересту риби;

- пересування всіх плавучих засобів на ділянках, оголошених нерестовищами в період нересту, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів.

В нерестовий заборонний період любительське рибальство дозволено на спеціально визначених ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

Порушення правил рибальства в цей час карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Донецький рибоохоронний патруль закликає користувачів водних об’єктів, рибалок – любителів та всіх небайдужих громадян бути відповідальними та дотримуватись вимог нерестової заборони вилову водних біоресурсів. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку чи збуту водних біоресурсів, просимо невідкладно  повідомляти за номерами телефонів «гарячої лінії»: ((099)-391-10-90 або (068)-446-86-54


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора