Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

На Донеччині проти COVID-19 були щеплені понад 30 осіб, яким виповнилося 80 та більше років

Дата: 30.03.2021 15:54
Кількість переглядів: 358

Фото без описуПонад 30 осіб, яким виповнилося 80 та більше років,  були щеплені проти COVID-19 у Донецькій області минулого тижня. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

На минулому тижні Донецька область  перейшла до другого етапу вакцинації  від COVID-19,  запрацювали стаціонарні  пункти щеплення. 

«Вакцина була роздана всім 23 Центрам первинної медико-санітарної допомоги, які були заявлені до старту другого етапу вакцинації.  На минулому тижні було провакциновано в цих пунктах 410 осіб», -  сказав Олександр Педенко. 

Також він нагадав, що під час другого етапу вакцинації  щеплення можуть отримати люди, старші за 80 років.   

«На кінець минулого тижня було вакциновано 33 людини з категорії 80+. На сьогодні жодного повідомлення щодо несприятливих подій у цій віковій групі ми не отримували»,  -  зазначив Олександр Педенко. 

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Також, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.  Вакцина Sinovac (CoronaVac) спершу повинна пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я. Вона також знаходиться на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні вакцину зареєстрували  9 березня 2021 року.

https://dn.gov.ua/ua/news/na-donechchini-proti-covid-19-buli-shchepleni-ponad-30-osib-yakim-vipovnilosya-80-ta-bilshe-rokiv

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора