Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Перерахунок працюючим пенсіонерам

Дата: 14.04.2021 09:10
Кількість переглядів: 262

УВАГА! Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам залишається незмінною! Як передбачено Законом, це — 1 квітня 2021 року.

Починаючи з квітня 2018 року, органи Пенсійного фонду щороку автоматично (без особистих звернень) перераховують пенсії працюючим пенсіонерам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на його проведення.

Іншими словами, якщо особа після призначення чи попереднього перерахунку пенсії продовжувала працювати та набула не менше 24 місяців страхового стажу, або менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення чи після попереднього перерахунку пройшло не менше двох років, з 1 квітня 2021 року їй буде здійснено автоматичний перерахунок пенсії.

ВАЖЛИВО! Обов’язкова умова для перерахунку — факт продовження роботи після призначення/перерахунку пенсії та набуття у зв’язку з цим страхового стажу.

Нагадаємо, що страховий стаж після 1 січня 2004 року обчислюється за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі поданих страхувальниками звітів та після надходження даних про сплату єдиного внеску.

Враховуючи те, що звітність по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надається у 2021 році щокварталу (з 1 січня 2021 року набрали чинності зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Податкового кодексу України, якими передбачено подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб щокварталу (замість щомісяця), строки подання такої звітності встановлено Податковим кодексом України — протягом 40 календарних днів, які настають за останнім календарним днем звітного кварталу), — дані про страховий стаж за певний квартал відображатимуться в реєстрі не раніше середини наступного кварталу. Отже, на 1 квітня 2021 року даних про страховий стаж та заробітну плату за січень та лютий 2021 року в Реєстрі не буде.

Автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам буде проведено після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за цей період.

Про проведення перерахунку пенсії буде проінформовано.

Працюємо для вас. Бережіть себе і будьте здорові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора