Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Круглий стіл з учасниками ліквідації катастрофи на Чорнобильській АЕС

Дата: 16.04.2021 15:28
Кількість переглядів: 469

       Сьогодні відбувся круглий стіл за участі Миколаївського голови Олександра Гадяцького, представників виконавчого комітету Миколаївської міської ради, закладів охорони здоров’я, відділу соціального захисту населення, пенсійного фонду з учасниками ліквідації катастрофи на Чорнобильській АЕС.  Відкрив засідання  Олександр Гадяцький з теплою промовою, в якій  наголосив, що  тридцять п’ять  років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа, якій судилося стати незагойною раною для всього людства. Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців Миколаївської міської територіальної громади.

 Про заходи, які плануються провести до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, доповіла присутнім заступник голови Валентина Гребенюк та  запросила 26- го квітня о 10 годині на  мітинг-реквієм біля Пам’ятного знаку, який знаходиться на площі  Енергетиків за Палацом культури. Всіх зацікавила пропозиція, в рамках ініціативи належного вшанування пам’яті жертв техногенної катастрофи, висадити на території Миколаївської міської територіальної громади 35 кущів троянд «Пам’ять Чорнобиля».  

Відділом освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту планується  провести виховні години «Твій біль Україно - Чорнобиль» та книжкові виставки  в бібліотеках громади до 35- річчя Чорнобильської трагедії.

      Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький розповів про надання постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи матеріальної допомоги в рамках місцевої програми «Турбота» та відповів на питання присутніх . А питань було багато! Ліквідатор аварії на Чорнобильській ЧАЕС Віктор Поздняков підняв питання про збільшення матеріальної  допомоги на харчування та запропонував звернутися в Міністерство соціальної політики України  для вирішення цієї проблеми. Його пропозицію підтримав Олександр Гадяцький. Багато питань було порушено присутніми. Це і про пільги  по оплаті комунальних платежів, і про безкоштовні ліки та безкоштовний проїзд, і  земельні питання. Начальник відділу соціального захисту населення Наталія Осипенко відповідала та занотовувала проблемні питання для відповіді.Представники закладів охорони здоров’я Тетяна Холостова та Світлана Коплянок детально висвітили план заходів щодо поліпшення медичного обслуговування цієї категорії громадян. Зустріч пройшла в довірливій, невимушеній обстановці і завершилася чаєм та смаколиками. Домовилися, що такі зустрічі будуть проводитися неодноразово, щоб побачити відповідні результати. І,на останок, Олександр Гадяцький побажав всім здоров’я та гарного настрою і незважаючи на прохолодні дні- весна вже прийшла. То ж нехай ніколи не повториться шлях Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора