Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Миколаївський ЗЗСО №2 виборов право на реалізацію проекту «Школа Миру» + Фото

Дата: 20.04.2021 10:32
Кількість переглядів: 310

Фото без описуМиколаївський ЗЗСО №2 прийняв участь у проекті «Школа Миру», конкурсний відбір якого проходив серед закладів загальної середньої освіти Волинської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Тернопільської, Черкаської областей.

Миколаївський заклад , єдиний у Донецькій області, пройшовши суворий конкурсний відбір ( було подано більше 100 заявок від закладів освіти Донецької області), виборов право бути учасником Всеукраїнського проекту «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню». Сьогодні,  19 квітня, офіційно була підписана угода про партнерство між ВГО «ПОРУЧ» та Миколаївським ЗЗСО №2.

В рамках даного проекту в закладі буде проведена низка заходів.

Вже сьогодні для учнів віком 14-16 років відбувся перший тренінг «Трансформація конфлікту та медіація для учнів». Його  провели експертрки  в цій галузі Олена Давідова  та Ольга Шаповал. Цікава та інформативна для учасників зустріч пройшла в інтерактивному руслі, навчальні методи якого орієнтовані на дітей.

В травні місяці відбудеться аналогічний тренінг для вчителів Миколаївської громади. Загалом цей проект триватиме до грудня  цього року та крім різноманітних тренінгів включатиме в себе облаштування в закладі «Класу Миру», відвідання «Табору Миру», участь в Регіональному освітньому форумі «Школа Миру» та підсумкову конференцію.

Проект спрямований на сприяння розбудови миру та пом‘якшення наслідків конфлікту, а також на запобігання нових потенційних  конфліктів.

З одного боку, учням і педагогам буде показано конкретний вихід із ситуації насильства в школах.  З іншого боку, заходи проекту в цілому сприятимуть розвитку культури мирного врегулювання конфліктів та співпраці з метою : внести вклад  у зниження схильності до насильства, особливо серед молодого покоління, і зміцнити здатність українського суспільства жити в мирі в довгостроковій перспектив.

Проект реалізується Всеукраїнською Громадською Організацією Поруч, Фонд громади міста Херсон «Захист» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland та фінансується Інститутом Міжнародних Зав’язків

Institut für Auslandsbeziehungen (ifa) та Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt

https://nikolaevka24.com/znovu-peremogo-mikolayivskij-zzso-2-viborov-pravo-na-realizatsiyu-proektu-shkola-miru-foto/?fbclid=IwAR1XGrAadz_2AKp0RHVBZTA-wLS_wnuLXRbPFEDjW9rCJJc6pXyJIfPC4DY


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора