Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

З початку квітня на Донеччині викрито 79 порушень

Дата: 26.04.2021 09:08
Кількість переглядів: 404

Фото без описуУ період з 1 по 20 квітня 2021 року державними інспекторами Донецького рибоохоронного патруля проведено 3 рибоохоронних рейди та викрито 79 порушень природоохоронного законодавства, з яких 47 - грубих. Складено 12 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та шість - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), оформлено 14 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

За даний період на порушників накладено 1 904 грн штрафів, вилучено 293 кг водних біоресурсів та 88 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 47 658 грн.

«До судів направлено 53 адміністративних справи. За грубе порушення Правил рибальства органами досудового розслідування відкрито чотири кримінальних провадження за ч.1 ст. 249 КК України.

Громадян закликаю дотримуватися встановлених правил рибальства та не завдавати шкоди рибним запасам нашої держави», - наголосив керівник Донецького рибоохоронного патруля Андрій ТИТАРЕНКО.

Для прикладу, 12 квітня рибпатрульними спільно з працівниками Національно поліції викрито громадянина, якій здійснював вилов риби з гумового човна за допомогою двох ліскових сіток. У такий незаконний спосіб порушник добув 7 кг водних біоресурсів: краснопірка – 51 екз., щука – 10 екз. Гумовий човен, знаряддя лову та водні біоресурси вилучено у порушника. Подія сталася на р. Кривий Торець, поблизу м. Дружківка.

 17 квітня, під час обстеження акваторії Курахівського водосховища, державними інспекторами Донецького рибоохоронного патруля та працівниками Національної поліції викрито факт грубого порушення Правил рибальства. Порушник на гумовому човні за допомогою однієї ліскової сітки виловив 35 кг водних біоресурсів: лящ - 60 екз., карась сріблястий – 15 екз. та рак – 5 екз. Сума збитків склала 10 582,5 грн.

Нагадуємо, в Управлінні Держрибагентства у Донецкій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (099) 391-10-90. Якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

З 1 квітня на Донеччині встановлено нерестову заборону. У цей період забороняється пересування плавзасобів (човнів), здійснення підводного полювання, проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.

Дозволяється любительське та спортивне рибальство до 3 кг риби на одну особу, однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

З картою нерестовищ та з переліком місць, визначених для любительського та спортивного рибальства у період весняно-літньої заборони можна ознайомитись за посиланням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора