Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Пройшов мітинг-реквієм до дня Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 14:38
Кількість переглядів: 602

Фото без описуСьогодні, 26 квітня, минає 35-ть років з тих страшних днів, коли сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства — вибух на Чорнобильській АЕС. Ця катастрофа змінила життя всього людства. Всього за декілька днів  30-кілометрова зона навколо атомної електростанції перетворилася у чорну пустелю, отримавши зловісний статус – Чорнобильська зона відчуження.

     З метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на території Миколаївської міської територіальної громади пройшли заходи присвячені цій даті.. «Гірчить Чорнобиль крізь роки»- під такою назвою відбувся мітинг-реквієм , який зібрав сьогодні біля Пам’ятного знаку чорнобильцям-ліквідаторам керівний склад Миколаївської міської ради, громадськість, ліквідаторів аварії, їх рідних і близьких.Перед присутніми виступили Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький, голова  Краматорської районної ради Сергій Моховик,голова ГО ЧАЕС «Союз ветеранів –інвалідів ЧАЭС» Віктор Поздняков, Голова міської первинної добровільної громадської організації ветеранів ВВВ, збройних сил та праці м. Миколаївки Клавдія Квітко зі словами жалю, смутку, вдячності та побажанням здоров’я, добробуту, мирного неба та довгих років життя.До сліз розчулила присутніх  промова вдови ліквідатора ЧАЕС Олени Шапран, вона поділилася спогадами про свого  чоловіка та про день, який змінив їх життя назавжди.

    За мужність, героїзм , самопожертву, самовідданість, відвагу і патріотизм, особистий вагомий внесок у справу подолання наслідків аварії на ЧАЕС, за врятоване людство у квітні 1986-го року  міський голова Олександр Гадяцький нагородив учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС подяками та пам’ятними подарунками від міської ради

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пам’ятного знаку присутні вшанували пам’ять загиблих.

 По завершенню заходу делегація здійснила покладання квітів до меморіальних дошок загиблим ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 З нагоди трагічної дати учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та сім’ям загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи надана матеріальна допомога в рамках місцевої програми «Турбота».

Усі заходи проводяться із дотриманням карантинних обмежень. Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора