Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Службою у справах дітей проведені наради з закладами загальної середньої освіти Миколаївської міської територіальної громади

Дата: 29.04.2021 10:26
Кількість переглядів: 449

Шановні колеги! 27 та 28 квітня 2021 року Службою у справах дітей  Миколаївської міської ради були проведені наради з закладами загальної середньої освіти Миколаївської міської територіальної громади. На нарадах були порушені питання щодо своєчасного виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, вжиття заходів щодо соціально-правового захисту дітей, профілактики негативних проявів  стосовно дітей.

Службою у справах дітей  Миколаївської міської ради було створено міждисциплінарну команду до якої входять представники суб’єктів структурних підрозділів та організацій Миколаївської  міської ради. Було наголошено на необхідності своєчасного виявлення таких дітей та роз’яснено порядок взаємодії із відповідними структурами щодо  соціального захисту дітей.

Акцентувалось на вжитті заходів щодо соціально-правового захисту дітей, профілактики проявів насилля по відношенню до дітей;усуненні ризиків, пов’язаних з недбалим ставленням, жорстоким поводженням чи будь-яким видом насильства стосовно дитини або загрози їх вчинення, завданням шкоди життю та здоров’ю дитини. 

Службою у справах дітей також було поінформовано щодо необхідності створення на території Миколаївської міської територіальної громади прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу з метою виховання дітей в умовах максимально наближених до сімейних. Наголошено про переваги створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, а також переваги виховання та перебування дітей в таких формах виховання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора