Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Про недопущення отруєння бджіл

Дата: 12.05.2021 14:18
Кількість переглядів: 281

Фото без описуТранспортування, зберігання та застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві.
Недопущення отруєння бджіл. Керуючись ЗУ «Про пестициди і агрохімікати», Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення та Положення про державний санітарний нагляд в Україні, Державними санітарними правилами «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» необхідно:


1.    Всі роботи проводити в ранні ранкові (до 10-00) і вечірні часи (з 18:00 до 22:00) при мінімальних повітряних потоках (3-4 м/сек). Як виняток у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою не нижче 10° п.6.1.5 ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві». Не допускається обробка квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл.
2.    Не пізніше ніж за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки оповіщати населення і власників сільськогосподарських угідь та об’єктів про місця, строки та методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у радіусі 200 метрів від меж ділянок що обробляються повинні бути встановлені попереджувальні надписи п 6.1.7ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві»
3.    Застосовувати пестициди згідно «Переліку пестицидів дозволених до застосування на території України.
4.    Дотримуватися регламенту застосування пестицидів п.7.2 ДСП  8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

Згідно Закону України ст.37 «Про бджільництво», фізичні та  юридичні  особи,  які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин,  зобов'язані:
•    не пізніше  ніж за  три  доби  до  початку обробки через засоби масової інформації ( радіо, місцева газета, телебачення, інші засоби інформації) попередити пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 кілометрів   від   оброблюваних   площ. При  цьому  повідомляється  дата обробки,  назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Порушення ЗУ та ДСП  «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» тягне за собою цивільно-правову, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до чинного Законодавства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора