Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

В Миколаївському ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 відбувся перфоманс "Танго смерті"

Дата: 15.05.2021 09:04
Кількість переглядів: 632

Фото без опису76 років тому, в’язні найбільшого концтабору смерті Бухенвальд біля Веймара назавжди змінили хід історії людства. Здолавши нацистських катів в інтернаціональному повстанні, полонені нарешті вийшли на волю та вдихнули повними грудьми. 11 квітня 1945 року з його воріт вийшов останній в’язень. Ця пам’ятна дата увійшла в історію як Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

 

 

Відтоді пройшло немало часу, та страшні злочини проти людства не мають строку давності. Геноцид цілих народів, масові розстріли дорослих та дітей на «фабриках смерті» в окупованих нацистами країнах, тортури та непосильна каторжна праця знищили мільйони безневинних людей. Серед них і наші земляки, чиє життя обірвалось за колючим дротом концтаборів. Це все – в нашій пам’яті назавжди, що передаватиметься з покоління в покоління.

В Миколаївському ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 відбувся перфоманс "Танго смерті" , присвячений вшануванню пам’яті бранців нацистських таборів смерті періоду Другої світової війни. Серед запрошених були Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький, представники виконкому Миколаївської міської ради, соціальні партнери, друзі Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ст. №3.Монологи в'язнів, сповідь оркестрантів Яновського табору смерті, танцювальний номер скалічених нацизмом душ, звернення ненароджених дітей до тих, хто сьогодні розв' язує війни -все це не залишило байдужими всіх присутніх на заході. У кожного бриніли сльози на очах від побаченого і почутого.Дякуючи неймовірній постановці, акторській майстерності учнів,з першої хвилини всіх присутніх скував жаль і сльози мимоволі котилися по щоці. Це страхіття війни не повинно повторитися! У кожній постановчій локації, у кожному дитячому  слові жахливим монологом в кожну душу залетіло: «Ні, війні! Ні, горю матерів!» Мами повинні народжувати, ростити дітей і радіти разом з ними кожному новому дню! Закінчилася вистава…А всі не могли сказати ні слова. Це вже потім слова вдячності за Пам’ять сказав Олександр Гадяцький та поділився спогадами своєї мами, яка теж пройшла крізь жах нацистських таборів смерті. Ми вклоняємось з усім світом людям, які в пекельних муках пройшли цей шлях, вистоявши найстрашніші випробування. І віддаємо данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в стінах таборів смерті. Помолімося за їхні душі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора