Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Поради від YASNO: як обрати новий лічильник електроенергії

Дата: 09.06.2021 16:21
Кількість переглядів: 397

Коли електролічильник вийшов з ладу або під час ремонту в оселі постає питання: який обрати на заміну. Постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO підготував для жителів Донеччини відповіді на поширені питання, які допоможуть зробити правильний вибір.


1.    Яку модель нового лічильника обрати? Коли споживаєте близько 100 кВт?год на місяць і новий лічильник потрібен лише для фіксації показань – обирайте серед однозонних моделей. А коли енергоспоживання значне та є бажання економити на рахунках, зверніть увагу на двозонні лічильники.  З ними можна сплачувати на 50% менше за електроенергію з 23:00 до 07:00 за «нічним» тарифом.
2.    Де дізнатись, скільки фаз має бути в новому лічильнику? Який електролічильник – 1-фазний або 3-фазний – підходить до вашої електромережі, знає оператор системи розподілу (ОСР). Контакти свого ОСР можна знайти на сайті YASNO. Також одразу поцікавтесь, чи є у ОСР договір з YASNO на заміну лічильника.  
3.    Як встановити новий лічильник? Якщо ваш ОСР не має договору з YASNO, то доведеться відвідати його офіс, надати заяву і необхідні документи, придбати потрібний електролічильник та дочекатись своєї черги на його заміну, потім візиту спеціаліста і наостанок – оплатити технічні роботи. А за наявності договору між вашим ОСР і YASNO краще замовити новий двозонний лічильник зі встановленням «під ключ» у складі енергоефективного набору в інтернет-магазині постачальника і не витрачати час та додаткові кошти.
4.    Чому краще замовити енергоефективний набір, а не купити лічильник окремо? Тому що з енергоефективним набором від YASNO можна заощадити втричі більше:
•    у часі – лічильник у наборі має всі необхідні для заміни документи, можна не узгоджувати питання з ОСР;
•    у коштах – доставку набору і роботи з заміни лічильника оплачувати не потрібно;
•    на рахунках – програмована розетка для автоматичного вмикання енергоємних приладів у потрібний час і комплект ощадливих LED-ламп дозволяють платити менше щомісяця.
«Ми піклуємось, щоб наші клієнти заощаджували свій час та кошти. Тому замість окремих лічильників радимо обирати саме енергоефективні набори, які починають давати економію одразу після замовлення», – зазначив директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.
Довідка:
YASNO – постачальник електроенергії, газу, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надає послуги для 3,5 мільйонів українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Запорізькій та Черкаській областях. YASNO прагне забезпечити клієнтам сервіс європейського рівня, запроваджує онлайн-сервіси для обслуговування клієнтів. Для зменшення витрат клієнтів на енергію постачальник пропонує енергоефективні набори, розумне освітлення, сонячні дахи, системи зберігання енергії, послуги енергоаудиту, енергосервісу та енергоменеджменту. Електроавтомобілісти можуть замовити в YASNO зарядні станції для встановлення вдома або в офісі та отримувати додатковий дохід.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора