Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

В Миколаївській міській територіальній громаді міським головою Олександром Гадяцьким підписано Меморандум з ЮНІСЕФ

Дата: 17.06.2021 15:17
Кількість переглядів: 564

Фото без описуСьогодні 17 червня 2021 року відбулась знакова подія! В Миколаївській міській територіальній громаді міським головою Олександром Гадяцьким підписано Меморандум з ЮНІСЕФ про співпрацю для розвитку соціальних послуг та громади на сході України. Для цього ЮНІСЕФ підписав Меморандум про співпрацю із 15-ма громадами Луганської і Донецької областей. Було подано більш ніж 40 заявок і серед 16 громад експерти відібрали для участі у проєкті і Миколаївську міську територіальну громаду. Що враховувалось при відбірковому процесі?

Зокрема, кількість вразливих сімей з дітьми, які потребують підтримки, готовність громади до змін та розвитку, а також наявність інфраструктури, яку можна покращити для надання соціальних послуг. Покращувати систему соціальних послуг у громадах ЮНІСЕФ буде у рамках проекту СПІЛЬНО, який фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). Підписання Меморандуму відбувалося в форматі онлайн-заходу. Дуже приємно було відчувати довірливе товариське відношення з боку координаторів та учасників проєкту.Дякуючи злагодженій роботі зі сторони представників заходу-координаторів проєкту та начальників структурних підрозділів Миколаївської міської ради, міський голова Олександр Гадяцький в відведений час урочисто підписав Меморандум та зазначив, що це дуже важливий проєкт в сфері розвитку не тільки соціальних послуг,а й шкільної інклюзивної освіти, участі молодіжних рад, яку в нашій громаді було нещодавно  створено.

До речі,протягом наступних двох років ЮНІСЕФ вчитиме нас оцінювати потреби мешканців у соціальних послугах та відповідно формувати перелік послуг у громаді, планувати бюджет надання послуг та розраховувати необхідну кількість спеціалістів, тренуватиме соціальних працівників та оновить центри соціальних послуг відповідно до міжнародних стандартів.Всі ці питання стануть основним компонентом участі Миколаївської територіальної громади в такому грандіозному проєкті співпраці з ЮНІСЕФ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора