Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

На водоймах Донецької області закінчилась весняно – літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Дата: 02.07.2021 08:07
Кількість переглядів: 619

Фото без опису30 червня 2021 року на водоймах, розташованих у межах адміністративної території Донецької області до двокілометрової прибережної захисної смуги Азовського моря, за виключенням пониззя річки Кальміус до греблі Павлопольського водосховища, закінчилась весняно – літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів Донецький рибоохоронний патруль нагадує, що згідно з Правилами любительського та спортивного рибальства,  на водоймах загального користування дозволяється лов риби з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п'яти на рибалку та спінінгом.

Дітям до 16 років самостійний лов риби дозволяється тільки з берега. Норма вилову риби на одну особу за одну добу перебування на водоймі становить не більше 3 кг, мінімальні розміри яких за видами дозволені до вилову рибалками – любителями, згідно з додатком до пункту 4.11 Правил любительського та спортивного рибальства.

Донецький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку чи збуту водних біоресурсів, просимо невідкладно  повідомляти за номерами телефонів «гарячої лінії»: (099) 391-10-90 або (068) 446-86-54.

 

Додаткова інформація:

Заборона на лов раків у рибогосподарських водних об’єктах Донецької області у нерестовий період, закінчилася 30 червня 2021 року. Отже, з першого липня 2021 року у рибогосподарських водних об’єктах Донецької області дозволяється лов раків – раколовкою - "хапкою" з діаметром не  більше  70  см  і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою; "розщіпом" - не більше п'яти снастей на ловця. Норма вилову раків на одну особу за одну добу перебування на водоймі загального користування становить не більше 30 шт., мінімальний розмір яких дозволений до вилову рибалками – любителями, згідно з додатком до пункту 4.11 Правил любительського та спортивного рибальства.

Разом з тим, забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше  години  від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Державне агентство меліорації та рибного господарства України Управління Державне агентство рибного господарства у Донецькій  області


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора