Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Дорогі ветерани, учасники бойових дій, герої фронту і тилу! Шановні мешканці громади!

Дата: 04.09.2019 17:37
Кількість переглядів: 609

Фото без описуПрийміть мої щирі вітання з нагоди 76-річниці визволення територій нашої громади від німецько-фашистських  загарбників.

 

Червень 1941 року. Радіо принесло дуже погану звістку – ворог напав на СРСР. А в жовтні ворог уже дійшов до наших країв. Настав страшний час. Миколаївку перетворили в поліцейський центр. Населення почали грабувати, заарештовувати і знищувати.

З жовтня 1941 року по червень 1942 року по річці Донець проходив фронт. В ніч на 2 вересня 1943 року всі жителі були евакуйовані по дорогах у напрямку до Дніпра. Майже все було спалене німцями при відступі. З 940 будинків Миколаївки залишилося 72.

 

76 років відділяють нас від тих вересневих днів, коли відлунали останні залпи війни у нашому краї.

 

Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на  передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під  скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим.

 

Наша шана і глибока повага до тих, хто пройшов сувору школу війни, хто відбудовував зруйновані міста і села. Всі вони - приклад доблесті і відваги, любові до Вітчизни, взірець патріотизму для прийдешніх поколінь.

 

Щиро вітаю всіх учасників бойових дій, ветеранів Другої Світової війни, які дожили до цих пам’ятних днів. Шановні ветерани дякуємо вам за Перемогу, виборену такою дорогою ціною. Вірю, що пам’ять про трагічні сторінки історії нашого народу має спонукати усіх нас до об’єднання заради щасливого мирного майбутнього незалежної України! Бажаю вам і надалі залишатися в строю, бути прикладом для молодого покоління. Міцного Вам здоров’я, бадьорості духу, щастя, оптимізму, любові рідних та близьких.

 

Бажаю кожній родині – здоров’я, добробуту, тепла й затишку, а найголовніше — миру та віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливим.

 

З днем визволення, шановні земляки!

 

 

З повагою,

Олена Цикунова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора