Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Пільгова іпотека для ВПО

Дата: 18.05.2021 15:51
Кількість переглядів: 24417

28 квітня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання пільгових іпотечних кредитів ВПО (внутрішньо переміщеним особам), які будуть видаватися за рахунок грантових коштів.

Про програму

Кошти на пільгову іпотеку виділила Кредитна установа для відбудови (KfW) - державний банк уряду ФРН, який надав грант в рамках німецького фінансового співробітництва з Україною. Безпосередньо на житлові кредити виділено 24,5 млн євро.

 

 

 

 

Головним розпорядником цих коштів є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Одержувач - Державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву".

В рамках проекту в 2021-2022 роках планується забезпечити житлом приблизно 680 сімей або 1768 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб.

Формування черги на пільгову іпотеку

Для отримання пільгового кредиту під 3% буде сформована окрема черга на базі існуючих реєстрів, які веде Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву та його регіональні управління.

Відбір переможців з числа кандидатів у новій черзі буде відбуватися шляхом випадкового вибору - за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення.

Громадяни, які стоять в черзі, не будуть виключатися з будь-якого реєстру Державним фондом та його регіональними управліннями до момента фактичного отримання кредиту на придбання житла або поліпшення житлових умов за іншими підставами.

Житло, яке підлягає пільговому кредитуванню

Переможці самостійно вибирають об'єкти, які можуть бути придбані на кошти кредиту.

     Об'єктами кредитування може бути:

-квартира в багатоквартирному житловому будинку;

-одноквартирний житловий будинок

.

Основна умова - такий багатоквартирний або одноквартирний житловий будинок прийнятий в експлуатацію не більше ніж 35 років тому або реконструйований не більше ніж 25 років тому.

Умови пільгового кредитування

Переселенці (ВПО) зможуть в рамках цієї програми отримати пільгові кредити на житло під 3% річних терміном до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку. У одержувача і у членів його сім'ї не повинно бути прав власності на інше житло (крім житлової нерухомості, розташованої на непідконтрольній території).

Розмір кредиту визначається з розрахунку:

21 м² загальної площі на 1 людину + додатково 10,5 м² на сім'ю

Детальну інформацію про іпотеку можна отримати на сайті Регіонального Управління Держмолодьжитла:

 

https://dn.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlya-vpo-ta-ato-oos


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора