Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ЦНАП виконавчого комітету Миколаївської міської ради інформує

Дата: 23.10.2019 08:23
Кількість переглядів: 775

Фото без описуДО УВАГИ ГРОМАДЯН ЗІ СТАТУСОМ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНОЇ ОСОБИ (ВПО)

Необхідний перелік документів для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм для дитини:

  1. Оригінал свідоцтва про народження.
  2. Якщо свідоцтво про народження було видано РАЦС-ом України (або консульством України за кордоном), та обидва батьки на момент народження були громадянами України і це зазначено в свідоцтві - достатньо оригіналу свідоцтва про народження.
  3. Якщо хоча б один з батьків не був громадянином України на момент народження дитини - довідка про отримання дитиною громадянства України. Видається ДМС за місцем реєстрації батька-громадянина України або консульством України в країні народження дитини.
  4. Якщо свідоцтво або документ про народження було видано іноземними уповноваженними установами за кордоном, може знадобитися легалізація та нотаріально завірений переклад на українську мову.
  5. Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки (для особи, яка досягла 14-річного віку).
  6. Індивідуальний податковий номер фізичної особи – платника податків (за наявності).
  7. Документ, що посвідчує особу законного представника та документ, що підтверджує повноваження законного представника (крім випадків, коли законним представником є один із батьків). Заява від одного з батьків (формується на місці). Обов'язкова наявність оригіналів паспорта громадянина України. У разі якщо ПІБ матері або батька не співпадають зі свідоцтвом про народження, додатково надаються документи, що підтверджують факт зміни ПІБ (свідоцтво про шлюб, про розлучення, про зміну прізвища тощо).
  8. За наявності, раніше видані закордонні паспорти або проїзні документи дитини (діючі, не діючі, оформлені на інше прізвище).
  9. У разі оформлення паспорта особі, що не досягла 12-річного віку, до пакету документів на дитину додається фотокартка розміром 10*15 см. для внесення верифікованого зображення особи шляхом сканування.
  10. Документи, що підтверджують сплату адміністративного збору.

          У разі оформлення протягом 20 робочих днів сума адміністративного збору складає 682 грн, а у разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення, сума адміністративного збору складає 1034 грн.

З 12 років обов'язкова присутність дитини, як при оформленні так і видачі документів.

Фотографування дітей віком від 12 років відбувається лише на місці (ЦНАП).

На отримання закордонного паспорту дитини необхідно мати при собі:

- паспорт громадянина України або паспорт громадянина України для виїзду за кордон того з батьків, хто подавав документи

- свідоцтво про народження дитини, з 14 років – паспорт громадянина України  у формі ID-картки

Видача паспорту:

          Під час видачі паспорта проводиться процедура верифікації. Заявник візуально перевіряє персональні дані, внесені до паспорту.

          Якщо заявник не отримав паспорт протягом місяця з дня його оформлення у Центрі надання адміністративних послуг виконавчого комітету  Миколаївської міської ради він повертається відповідному територіальному органу/територіальному підрозділу ДМС для зберігання. Для отримання паспорта протягом року необхідно звернутися до Слов'янського МВ ГУ ДМС України в Донецькій області. Якщо заявник не отримав паспорт протягом року з дня його оформлення він знищується.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора