Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні мешканці громади!

Дата: 08.11.2019 13:18
Кількість переглядів: 725

Фото без описуЩиросердно вітаю Вас з Днем української писемності та мови!

 

Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Вишукана й могутня, вічна у народній пісні і в щирій молитві українська мова належить до найдавніших мов Європи. Вона зачаровує своєю милозвучністю, довершеністю, здатністю виражати найтонші вияви думок і почуттів. Маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток - почесна місія кожного громадянина України.

 

Сьогодні, як ніколи,  сучасна українська писемність та мова потребують дієвої державної і широкої громадської підтримки. Конституційний і моральний обов’язок кожного з нас – берегти джерельну чистоту і веселкову красу рідної мови, сприяти розвитку вітчизняної літератури, наполегливо розвивати власний культурний рівень, сприяти широкому застосуванню української мови у всіх сферах суспільного життя.

 

Велич і сила нашого слова, в його могутній тисячолітній історії і високій  духовності, літературній і народній культурі,  що належить не лише нам і нашій державі, а й всьому світу. Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших письменників.

 

Наша мова звучала вже у творах Нестора Літописця, «Слово о полку Ігоревім», «Посланні Володимира Мономаха» і Острозької Біблії нашою мовою говорить серце і душа української землі. Тернами, а не трояндами стелився її шлях. Переслідувана у власному домі, вона проростала й увічнювалася палким словом Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, інших постатей національної культури, українським народом. З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова і особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

 

Дбаймо всі разом про рідну мову! Збережімо її, як одну з найкрасивіших мов світу! Повертаймо їй роль творця духовного відродження української нації! Впевнена, що кожен з вас за покликом душі та сумління готовий підтримувати її державність, підносити її престиж, зміцнювати та розвивати.

Бажаю усім нам любові, щастя, взаємного розуміння і допомоги, щоб жити за Словом, з якого почалася Україна.

 

З повагою,

Олена Цикунова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора