Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні мешканці громади!

Дата: 18.08.2020 08:08
Кількість переглядів: 556

 

Фото без описуСлід відмітити, що упродовж  вихідних рятувальники ліквідували 16 пожеж із них 14 сухої трави та стерні. Так, поблизу села Маяки, с. Хрестища, сел. Билбасівки, с. Макатихи, с. Райгородок, с. Оріхуватки, с. Донецьке, с. Сидорове та між с. Рай- Олександрівкою та м. Миколаївкою. Загальна площа пожеж склала 73,23 Га.

            В черговий раз повідомляємо, спалювання стерні, стерні, сухої трави чи листя може привести до непоправних наслідків. Необхідно дотримуватися елементарних вимог пожежної безпеки під час ведення господарських робіт.

            Нагадуємо, що випалювання сухої рослинності не у спеціально відведених місцях, а безпосередньо там, де вона виросла, є великим господарським безглуздям, за що передбачена адміністративна відповідальність. Згідно ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу – тягне за собою адміністративну відповідальність.

            А згідно зі ст. 245 ККУ, за знищення або пошкодження вогнем лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення порушник може нести і кримінальну відповідальність.  Такі дії караються штрафом від 5400 до 9000 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк. Якщо внаслідок пожежі загинули люди або тварини, то такі дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора