Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Деклараційна кампанія 2021: граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Дата: 01.03.2021 14:58
Кількість переглядів: 704

Слов’янська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що до 01 травня 2021 року проводиться Деклараційна кампанія 2021, яка розпочалась з початку 2021 року.

Громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

З урахуванням норм ПКУ Декларацію подають:

  • до 09.02.2021 включно - фізичні особи - підприємці (ФОП) (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).

Важливо! У разі якщо ФОП (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької походження з України та іноземні доходи зазначаються в річній податковій Декларації, що подається у строк, визначений п.п. 49.18.5 п. 49.18 ст. 49 ПКУ.

  • протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням.

Важливо! У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

  • до 30.04.2021 включно - громадяни, які відповідно до розділу IV ПКУ зобов’язані подати Декларацію, та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.
  • при отриманні іноземних доходів: у разі відсутності у платника податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) підтверджуючих документів щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлених відповідно до ст. 13 ПКУ, то згідно з п.п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 ПКУ такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання Декларації до 31 грудня року, наступного за звітним. Заява подається до 01.05.2021 (граничний термін подання Декларації).
  • до 31.12.2021 включно - громадянами, які мають право на податкову знижку.
  • платники податків - резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати Декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують дню виїзду.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора