Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

До уваги мешканців громади- ситуація, що склалася в громаді щодо COVІD-19

Дата: 19.04.2021 14:01
Кількість переглядів: 337

До уваги мешканців громади!

Ситуація, що склалася в Миколаївській міській територіальній громаді, у зв’язку з захворюванням на COVІD-19, залишається доволі складною. Згідно протокольного рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій № 9 від 13 квітня 2021 року, протокольного рішення місцевої комісії комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій5 від23 лютого 2021 року  в  Донецькій області продовжено дію обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених для «помаранчевого» рівня епідемічної безпеки.  Відповідно до якого забороняється:

 -відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. Також заборонено проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі здобувачів освіти з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

У разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання.

Зважаючи на численні звернення та розуміючи Ваші хвилювання за здоров’я Ваших дітей, персоналу закладів, повідомляємо, що відділом освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Миколаївської міської ради здійснюється щоденний моніторинг за рівнем захворюваності  та надаються наступні рекомендації:

Дії у разі підтвердження  випадку коронавірусної хвороби СОVID-19:

У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного з учнів/вихованців, вчителів, всі інші учні/вихованці відповідного класу/групи визнаються такими, що потребують самоізоляції. Для такого класу/групи організовується навчання в дистанційному режимі.

Рішення про ізоляцію контактних з хворим осіб приймає лікар-епідеміолог після підтвердження випадку COVID-19.

Самоізоляція передусім означає, що особа впродовж щонайменше 14 днів уникає будь-яких контактів з іншими людьми, щоб зменшити ризик зараження. Неприпустимі контакти віч-на-віч ближче ніж 1,5 метри та довше 15 хвилин.

Організація змішаного навчання:

Рішення про запровадження змішаної форми навчання приймається на рівні адміністрації навчального закладу.

Структуру та форму дистанційної складової змішаного навчання визначає педагогічна рада школи, враховуючи освітню програму, навчальний план та особливості кожного закладу і регіону. Школа має адаптувати програму до технічних можливостей учнів і вчителів.

Можливі елементи змішаного навчання:

А) заняття в спортивних секціях, спортивних, музичних та естетичних школах зараховуються як уроки в школі за рішенням педагогічної ради (для учнів 5-11 класів). Цю особливість освітнього процесу необхідно зазначити в освітній програмі;

Б) переведення в режим дистанційного вивчення окремих предметів. Кількість та перелік предметів регулюється педагогічною радою в залежності від складності епідеміологічної ситуації, враховуючи вимушену самоізоляцію учнів та вчителів;

В) за бажанням батьків (за заявами та рішенням педагогічної ради) переведення на навчання в дистанційному режимі окремих учнів (зменшення учнів в класі/групі);

Г) чергування очного і дистанційного навчання для класів/груп «день через день» чи «тиждень через тиждень» .

 

Бережіть себе та близьких! Доброго Вам здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора