Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Яке сьогодні свято, народні прикмети та традиції

Дата: 21.04.2021 08:42
Кількість переглядів: 1026

Фото без опису21 квітня 2021 - яке сьогодні свято, народні прикмети та традиції

Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день секретаря, День професійних адміністративних працівників, День валіз, Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності, День «Iron Maiden», День «Гучних слів», Всесвітній день кроншнепа.

У Британії сьогодні відзначають День чаю та День народження королеви Єлизавети II.

Православна церква 21 квітня вшановує пам'ять святого Іродіона - апостола від сімдесяти. У народі день назвали «Родіон Льодолам», тому що в цей час лід повністю йшов із річок.

Традиції:

Якщо у вас важлива зустріч або переговори, то вранці перед виходом з дому треба тричі плюнути перед собою. Вважається, що таким чином можна переплюнути неприємності і перешкоди, що шкодять звершення задуманого.

За повір’ям, у цей день сонце зустрічається з місяцем і розкриваються річки. Якщо на цій зустрічі місяць з сонцем доходили до сварки, то чекали землетрусу. У цій сварці люди звинувачували місяць, називаючи його гордим і завзятим. Сонце, на відміну від нього, відрізнялося доброю вдачею.

Що не можна робити в цей день:

Недобре в цей день затівати прибирання. Цим можна накликати на себе невдоволення домовика, який потім стане лякати жахіттями мешканців.

Заборонялося набирати воду з річок в цей день для господарства. Вважалося, що так можна розлютити Водяного, і він вирішить, що ви хочете викрасти його скарби. Дух озер і річок може навіть потягнути під воду того, хто зазіхнув на його багатства.

Не можна ходити 21 квітня на риболовлю чи полювання.

Не плануйте в цей день важливі справи і не будуйте далекосяжні плани, вони загрожують фінансовими проблемами.

Не варто цього дня робити хрестини дитини, проводити обряд вінчання в церкві чи влаштовувати весілля.

Не варто займайтися роботами в саду і городі.

Прикмети:

- сонячна погода – літо буде раннім;

- туман і дощ – рік буде неврожайним;

- теплий вечір і тиха ніч – літо буде сухим та спекотним.

https://www.facebook.com/%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%97%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%A1%D0%AC%D0%9E%D0%93%D0%9E%D0%94%D0%9D%D0%86-101287515407150


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора