Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Донецький рибоохоронний патруль провів рейди на водоймах загального користування

Дата: 12.05.2021 13:18
Кількість переглядів: 378

Фото без описуЗа квітень викрито 110 порушень та нараховано 37 тис. грн. збитків, - Донецький рибоохоронний патруль
У період з 1 по 30 квітня 2021 року рибоохоронними патрульними Донеччини проведені рейди на водоймах загального користування та у місцях торгівлі водними біоресурсами на території області.

В результаті проведених заходів було виявлено 110 порушень природоохоронного законодавства. З них 57 правопорушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), що склало 52  відсотки від виявлених правопорушень. Також складено 24 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 13 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу. Крім цього, оформлено 16 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений, згідно яких вилучено 41 од. знарядь лову.
«У порушників вилучено 348 кг незаконно виловлених водних біоресурсів та 104 од. заборонених знарядь лову, накладено штрафів в сумі 3 604 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 37 128 грн», - повідомив начальник Донецького рибоохоронного патруля Андрій Титаренко.
Для прикладу, третього квітня, під час рейду Донецьким рибоохоронним патрулем спільно з працівниками відділу поліції № 1 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області (м. Лиман) зафіксовано два грубих порушення Правил рибальства. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0269-99  Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою трьох сіток. У результаті незаконних дій їм вдалося добути 4,5 кг риби. Інцидент стався на Оскільському водосховищі, поблизу с. Лозове Лиманської міської ТГ Краматорського району. Збитки, завдані рибному господарству, склали 2 941 грн. За фактом правопорушення працівниками поліції прийнято рішення про відкриття кримінального провадження за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.
Сьомого квітня, під час проведення рибоохоронного рейду з працівниками відділу поліції  Покровського РУП ГУНП в Донецькій області (м. Курахове) поблизу м. Курахове  Покровського району виявлений факт перевезення раків вагою 15 кг без дозвільних документів, які підтверджують законність їх придбання. За даним фактом складено протокол за ч 1 ст 88-1 КУпАП. Вилучений рак повернуто у середу існування.
12 квітня під час рейду Донецьким рибоохоронним патрулем спільно з працівниками поліції відділу поліції № 3 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області (м.Дружківка) зафіксовано грубе порушення Правил рибальства. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0269-99  Місцевий мешканець здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою забороненого знаряддя лову – ліскової  сітки. У такий спосіб він впіймав: 10 екз.  щуки та 51 екз. краснопірки, загальною вагою 7 кг.
Інцидент зафіксовано на р. Кривий Торець поблизу м. Дружківка Краматорського району. Збиток, завданий рибному господарству України, склав 6 868 грн. За фактом правопорушення оформлено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП, заборонені знаряддя лову вилучено. Матеріали справи передані до суду за місцем скоєння правопорушення.  
Управління Державного агентства рибного господарства у Донецькій області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Донецького рибоохоронного патруля: (099)-391-10-90 або (068)-446-86-54.
 Довідкова інформація:
Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та передбачає штраф до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім штрафу, порушник також має сплатити збитки, нанесені рибному господарству за кожну незаконно виловлену рибу, незалежно від розміру, відповідно до Такс. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1209-2011-%D0%BF
Управління Державного агентства рибного господарства у Донецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора