Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Куди звертатись, якщо виникають перепади напруги в електромережі

Дата: 14.05.2021 08:36
Кількість переглядів: 432

Стрибки напруги в електромережі можуть спричинити перебої у роботі техніки або навіть її поломку. Щоб не допустити аварійної ситуації, слід пам’ятати, до кого одразу звертатися, коли помітили різкі перепади напруги. Постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO підготував інструкцію для жителів Донеччини.


•    У багатоповерхівках за стрибки напруги, які виникають у внутрішньобудинкових електромережах, відповідає організація, що обслуговує будинок (керуюча компанія, ОСББ, ЖБК). Якщо перепади напруги виникають в електромережах поза будинком, слід звертатися до свого оператора системи розподілу (ОСР). На Донеччині це «ДТЕК Донецькі електромережі», «ДТЕК Високовольтні мережі», «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», «Регіональні електромережі», «Укрзалізниця», НЕК «Укренерго».
•    У приватному секторі за якість напруги в електромережі на вході до будинку відповідає ОСР, а в межах будинку – сам власник.
«Постачальник електроенергії YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги») відповідає лише за продаж електроенергії, проведення розрахунків з клієнтами, надає консультації з енергоефективності та пропонує енергоефективні товари та послуги. Детальніше про функції ОСР та електропостачальника можна дізнатися на сайті YASNO або з мульт-відповідей, які коротко та зрозуміло пояснюють зони відповідальності кожної компанії», – сказав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

Довідка:
YASNO – постачальник електроенергії, газу, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надає послуги для 3,5 мільйонів українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Запорізькій та Черкаській областях. YASNO прагне забезпечити клієнтам сервіс європейського рівня, запроваджує онлайн-сервіси для обслуговування клієнтів. Для зменшення витрат клієнтів на енергію постачальник пропонує енергоефективні набори, розумне освітлення, сонячні дахи, системи зберігання енергії, послуги енергоаудиту, енергосервісу та енергоменеджменту. Електроавтомобілісти можуть замовити в YASNO зарядні станції для встановлення вдома або в офісі та отримувати додатковий дохід.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора