Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

На Слов'янськ чекає масштабний фестиваль. Що це буде

Дата: 21.05.2021 10:03
Кількість переглядів: 530

  Під час карантину мешканці Слов'янська вже встигли скучити за концертами, фестивалями та масштабними святами, адже все було скасовано чи заборонено. Але 2 липня ситуація виправиться. 2 липня у Слов'янськ приїжджає мандрівний Фестиваль “З країни в Україну”, що створений за міжнародної підтримки. Головне гасло - "Буде незвичайно". А що ж незвичайного? Ніякого скупчення людей. Центрміста перетвориться на один день на велику, цікаву прогулянкову зону, що розтягнеться на 3 кілометри.

 

Наразі відомо, що три локації будуть у парку Шовковичному, ще будуть локації на бульварі Пушкіна, на Соборній площі та за ЦНАПом. Театр, вуличні музиканти, історична вікторина QUIZ TIME, екстрім райдери, барабани джембе, створення муралута арт об’єкту, що залишиться у місті. І це тільки те, що готує для Вас місцева команда. Київ везе до нас: - фотовиставку, зроблену з дронів - експонати з музею Науки та космічні речі - доповнену реальність “Кишенькове місто” - традиційні українські ремесла і те, що треба пам'ятати - кінопокази та створення анімації - QR бібліотеку - можна буде спробуватисвої сили в крокеті, флорболі, гольфі…. - медична зона про головне - життя… Замість звичного концерту буде величезний екран на площі, на якому будуть стріми з локацій, цікаві інтерв’ю, відео про місто, а також знятий на вулицях Слов’янська кліп на пісню українського гурту “Неспроста”.

Хто у команді організаторів

Керівниця - Світлана Чуйко; Програмна менеджерка - Тетяна Хіміон; GR+менеджерка - Ольга Горват; Піар менеджерка - Ганна Моргова; Менеджерка по роботі з волонтерами - Ольга Качанюк; Менеджерка з комфорту та логістики - Ольга Краснощок; Технічна менеджерка - Марина Шамшина. Трохи деталей

Деталі про плани на фестиваль “З країни в Україну” у Слов'янську сьогодні розповіли організатори під час прес-конференції у будівлі міськради. Фестиваль вже існує сім років і був проведений у більш ніж 50 різних містах, великих розвинутих і маленьких депресивних. У 2021 році фестиваль відбудеться в 11 містах. Слов'янська команда організаторів отримала на влаштування фестивалю 90 тисяч гривень. “З країни в Україну” - масштабний культурно-просвітницький фестиваль, започаткований у 2014 році, щоб допомогти місцевим громадам на Сході України наповнювати міста атмосферою єдності, підтримки та відчуттям українського духу. Організатори планують різні квести, активності, майтер-класи, освітні та розважальні заходи. Влаштують майтер-класи про космічну науку та розвиток української науки. У містечку майстрів проведують майстер-класи зі слобожанського та таврійського розпису, створення ляльок-мотанок, декоративної ужиткової керамики, малярства, ткацтва. Будуть розваги окремо для дітей та дорослих. На одній з локацій буде стенд з QR-кодами, по яких можна перейти на унікальні та рідкі книги в електронному варіанті та завантажити їх. А ще будуть літаючі книги - організатори гарантують, що буде захоплююче. Окремо будуть кілька презентацій від Українського інституту національної пам'яті. Також презентують мобільні додатки, які мають допомагати контролювати та піклуватися про власне здоров'я. На цьому перелік активностей та розваг не закінчується, адже організація фестивалю триває. Але організатори запевняють, що буде весело, цікаво, вражаюче, корисно та пізнавально.

https://www.6262.com.ua/news/3107900/na-slovansk-cekae-masstabnij-festival-so-ce-bude


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора