Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Керівництво Миколаївської територіальної громади долучилося до вшанування пам’яті загиблого екіпажу гелікоптера

Дата: 29.05.2021 18:33
Кількість переглядів: 563

Фото без опису29 травня 2014 року гелікоптер Національної гвардії України, який повертався після виконаного завдання в зоні бойових дій на горі Карачун (поблизу м. Слов’янськ) був збитий терористами. Трагедія забрала життя 12 захисників України - шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи двох членів екіпажа гелікоптеру, та шість працівників роти міліції оперативного призначення УМВС України в Івано-Франківській області. Серед загиблих був і бойовий генерал-майор НГУ Сергій Кульчицький.

 

 

В живих чудом залишився штурман екіпажу Олександр Макеєнко. Сьогодні на території Краматорського району вшанували захисників, які 7 років потому трагічно загинули захищаючи місто Слов’янськ, яке на той час було найгарячішою точкою на Донбасі. Вони загинули як герої, захищаючи територіальну цілісність та незалежність.

У заході взяли участь рідні загиблих, голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, в.о. Командувача об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак, начальник ГУ НП у Донецькій області Микола Семенишин, голова Краматорської РДА Андрій Панков та його заступник Вікторія Набокова, військові побратими. Керівництво Миколаївської територіальної громади долучилося до вшанування пам’яті загиблого екіпажу гелікоптера. Біля Пам'ятного знака відслужили поминальну службу та провели мітинг-реквієм. Всіх загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів. І в їх честь пролунали військові залпи та піднявся в небо військовий гелікоптер. А небо було чистим, мирним і синім-синім…І сльоза скотилася несміло та впала росою в зелену траву. І довго кружляв гелікоптер в мирному небі, віддаючи шану полеглим товаришам…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора