Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Донеччина: за п’ять місяців до держбюджету надійшло на 63 відсотка більше за рахунок податку на прибуток

Дата: 17.06.2021 14:10
Кількість переглядів: 455

До державної скарбниці України протягом 5 місяців 2021 року платники податків Донецького регіону сплатили 6 млрд 310 млн грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що на 63% більше за торішні показники.


Надходження зросли по більшості бюджетоутворюючих податків. Але саме податок на прибуток підприємств найбільше посприяв такому зросту надходжень. Так, цього податку надійшло на 1 млрд 890 млн грн, або у 3,4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Його частка у загальних надходженнях до державної скарбниці складає більше 42 відсотків, всього податку на прибуток надійшло 2,7 млрд гривень.


На 227,6 млн грн, або на 18,5% більше податку на доходи фізичних осіб сплатили платники податків області до державної казни за січень-травень 2021 року. Частка податку на доходи фізичних осіб у загальних надходженнях до державного бюджету за цей період − 23,1 відсотка. Усього ПДФО надійшло до держбюджету у розмірі 1,5 млрд гривень.
Також значно збільшилися надходження податку на додану вартість. За 5 місяців 2021 року надходження цього податку збільшилися на 265,3 млн грн  проти минулого 2020 року, або на 22,7 відсотків. Всього держбюджет отримав у поточному році 1,4 млрд грн ПДВ, а його частка у державній скарбниці складає 22,7 відсотків.

Підписатися на Facebook  
fb.com/TaxUkraine
www.facebook.com/tax.donetsk
Підписатися на Telegram-канал
t.me/tax_gov_ua
Підписатися на YouTube
youtube.com/TaxUkraine
youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot


#Держбюджет, #надходження, #ДПС_Донеччина

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора