Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

На Лиманщині проходить обласний пластовий табір

Дата: 30.06.2021 15:29
Кількість переглядів: 544

Фото без описуОбласний пластовий табір проходить у селі Крива Лука Лиманської територіальної громади. Захід організовано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації у співпраці з молодіжною організацією «Донецька округа ПЛАСТУ-Національної Скаутської Організації України» та молодіжною організацією «Пласт Національна Скаутська Організація України».

Загальний обсяг витрат на проведення заходу становить 75 480, 70 грн за рахунок коштів обласного бюджету.

У пластовому таборі беруть участь 45 пластунів з Краматорської, Селидівської, Маріупольської, Волноваської, Бахмутської, Мангушської територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій міст Авдіївка та Торецьк, а також 5 інструкторів з Києва.

Донецька округа Пласту проводить таке таборування вже в одинадцяте. Але 2021 рік особливий – цього року табір повернувся на Донеччину та проходить у мандрівному форматі. Протягом тижня хлопці та дівчата ознайомляться з одним із яскравих раи?онів Донецької області -– Лиманщиною, пройдуть Криволуцькою екостежкою, завітають до заповідника «Крейдяна Флора» та побувають в інших цікавих місцях.

Організаторами заходу передбачене дослідження історії, культури та мальовничих місць Донеччини. Впродовж 7 днів на теренах Лиманської територіальної громади учасники отримають необхідні знання та навички з практичного пластування, таборування, орієнтування на місцевості по карті, краєзнавства, пішого мандрівництва, дізнаються про історію Донеччини, видатних осіб українського державотворення часів І та ІІ визвольних змагань в Україні.

Історичні гутірки, духовні бесіди, мандрівки, зустрічі, теренові ігри, тренінгові заняття, майстерки – все це допомагає юнацтву зрозуміти, як розвивати в собі корисні звички, як виховувати характер та отримувати нові цікаві знання. Мандрівне таборування дозволить учасникам більше потоваришувати, відчувши силу командної згуртованості та взаємопідтримки.

На Лиманщині проходить обласний пластовий табір | Донецька Обласна Державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора