Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

З міста Миколаївка почалося звільнення Слов’янська – це символ початку нашої перемоги

Дата: 05.07.2021 15:03
Кількість переглядів: 706

Під час війни на сході України Миколаївка 3 липня 2014 року була повністю блокована українськими силовиками, а в самому місті було знищено 6 опорних пунктів проросійських бойовиків та знищено склад боєприпасів, у яку сили АТО не ввійшли через знаходження на той час вогневих точок терористів, розташованих у багатоповерхівок, звідки вівся вогонь снайперами. А вже 4 липня 2014 року місто було повністю звільнене від проросійських бойовиків та взято під контроль силами АТО — бійцями Національної гвардії та спецпризначенців МВС України.

Також у полон здались більше 50-ти терористів разом із ватажком на прізвисько «Скорпіон», частина з яких знаходилась у місцевій лікарні. Підрозділ майора Олега Апостола 4 рази заходив у місто і штурмував укріпрайон терористів, зокрема промислову зону, ТЕЦ, близько розташовані блокпости, одного українського військовослужбовця було вбито та ще 14 поранено. Група майора практично викликала вогонь на себе, даючи змогу виявити вогневі позиції противника та уразити їх найбільш небезпечні та броньовані цілі.

Заходи по вшануванню Пам’яті загиблих в АТО сьогодні пройшли в Миколаївській територіальній громаді. Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький та керівний склад виконавчого комітету Миколаївської міської ради,депутати та мешканці громади взяли участь в покладанні квітів до Пам’ятних знаків загиблих в АТО та вшанували пам'ять хвилиною мовчання. А потім пішов дощ…Це небо плакало дощем на червоні квіти пам’яті…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора