Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Аби зерно не перетворилося на попіл

Дата: 06.07.2021 16:41
Кількість переглядів: 727

Невдовзі розпочнуться жнива – відповідальний період. Щоб вони пройшли без втрат, 6 Державний пожежно- рятувальний загін Головного управління у Донецькій області – нагадує керівникам сільськогосподарських підприємств, що ще до початку жнив необхідно подбати про здійснення протипожежних заходів. Важливу роль в цьому відіграє протипожежний захист. Бо ж значно легше запобігти пожежі, ніж потім ціною великих зусиль відвоювати у неї вирощене.

            Період збирання зернових характеризується підвищеною пожежною небезпекою. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні та зернопереробні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність з вогнем у хлібних масивах – кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, можуть призвести до пожежі, перетворюючи «золоте» зерно на чорний попіл.

            На території обслуговування 6- ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області тривають роботи з підготовки до жнив комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки, останні приготування тривають також на токах, елеваторах і складах, які мають прийняти збіжжя.

            Тому, з метою уникнення  можливих надзвичайних ситуацій під час зернозбиральної кампанії, співробітники 6 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області  проводять планові профілактичні заходи – інструктивні наради, практичні навчання із залученням персоналу об’єктів господарювання, задіяних у збиральній кампанії, надають методичні рекомендації щодо правил пожежної безпеки.

            У період збирання врожаю категорично забороняється:

- палити біля хлібних масивів;

- розкладати багаття на полях та поблизу них;

- спалювати стерню, післяжнивні залишки;

- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;

- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;

- зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежегасіння. Зокрема, вогнегасниками та мітла- хлопушками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора