Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Безперешкодне середовище для всіх

Дата: 13.07.2021 09:22
Кількість переглядів: 765

Фото без описуСьогодні, 12 липня, під час другого засідання Ради безбар’єрності за участю першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля було розглянуто доопрацьований План заходів на 2021-2022 роки на виконання Нацстратегії, до якого включено пропозиції від громадськості, дані щодо необхідного фінансування та чіткі індикатори успішності його реалізації.

План заходів передбачає понад 250 ініціатив, що мають бути втілені у найближчі два роки. Серед усіх заходів представники міністерств спільними зусиллями визначили сім пріоритетних проектів. Вони стосуються найбільших бар’єрів, з якими українці стикаються щодня.

Зокрема, міністерства сфокусуються насамперед на таких проектах:

Стандарти інфраструктурної безбар`єрності – об’єкти транспортної інфраструктури мають стати доступними для всіх та відповідати сучасним вимогам безбар’єрності.

Інформаційна кампанія «Україна без бар'єрів» – суспільство має бути обізнаним та сприймати філософію життя без обмежень.

Доступ до інтернету в українських селах – щонайменше 6 тис. об’єктів соціальної інфраструктури, 3 тис. сіл, 1 млн українців отримають змогу підключитись до інтернету.

Фізична доступність громадських будівель – маломобільні групи населення отримають змогу переміщуватись та користуватись більшістю громадських будівель.

Ветеранська підприємницька ініціатива G2VEI (Government to Veterans Entrepreneurial Initiatives) – учасники бойових дій та ветерани отримають рівні можливості, незалежно від географії проживання, для започаткування власного бізнесу.

«Шкільна освіта для всіх» – вдосконалення роботи освітніх центрів: сім'ї з дітьми з особливими потребами отримають мультидисциплінарний підхід для раннього виявлення особливих освітніх потреб, щоб надати повноцінну освіту та розвиток дітям.

Впровадження міжнародної класифікації функціонування (МКФ), обмежень життєдіяльності та здоров’я – передбачає новий підхід до визначення статусу «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю», а реабілітаційна допомога буде враховувати реальні потреби особи незалежно від наявності статусу «особа з інвалідністю» – цього в державі ще ніколи не було.

«Ми маємо зруйнувати зайві бар’єри та створити безперешкодне середовище для всіх, в якому кожна людина зможе повноцінно реалізувати свій потенціал та започаткувати власний бізнес. Для досягнення цієї мети Мінекономіки розробило низку заходів, зокрема, створення мережі інноваційних бізнес-інкубаторів, запровадження системи соціального підприємництва, а також орієнтація державної служби зайнятості на розвиток безбар’єрного ринку праці. Такі кроки сприятимуть розвитку економічної безбар'єрності в Україні”, - зазначила під час першого засідання ради заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора