Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Змінено правила перетину кордону у зв'язку з поширенням штаму COVID-19 «Дельта»

Дата: 29.07.2021 11:46
Кількість переглядів: 1377

Фото без описуКабмін України вніс зміни в «карантинну» постанову № 1236 від 9 грудня 2020 року, які повинні сприяти виявленню та протидії поширенню коронавірусу, зокрема його штаму «Дельта».

 

Нові правила перетину кордону України для іноземців:

• обов'язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання COVID-19 і один з наступних документів: негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше ніж за 72 години до перетину кордону); • негативний результат експрес-тесту на визначення антигену коронавурусу SARS-CoV-2 (не більше ніж за 72 години до перетину кордону);

• документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Якщо документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ, відсутній, іноземець (крім осіб до 18 років та інших категорій іноземців, визначених постановою) встановлює додаток «Дія» та зобов'язується почати самоізоляцію через 72 години при відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 годин з моменту перетину кордону. Перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України при наявності одного з 2 документів: • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданого відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію, • або довідку 063-О про перше щеплення за курсом вакцинації від COVID-19. Іноземці з видом на проживання в Україні перетинають кордон безперешкодно при наявності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданого відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію

. Якщо такі документи відсутні, громадяни та іноземці з дозволом на проживання в Україні (крім осіб до 18 років та інших категорій, визначених постановою) встановлює додаток «Дія» та зобов'язується почати самоізоляцію через 72 години при відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 годин з моменту перетину кордону. У разі неможливості використовувати додаток громадянин буде перебувати в обсервації.

Важливо! Додаток «Дія» не контролює і не обмежує пересування користувача перші 72 години після перетину кордону. Додаток починає контролювати самоізоляцію з третьої доби або в разі отримання позитивного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.

Для всіх невакцинованих осіб, незалежно від громадянства, які прибули з Росії або Індії, якщо вони перебували на території цих держав більше 7 днів протягом останніх двох тижнів, будуть діяти більш жорсткі правила перебування на самоізоляції. Зокрема, для них буде встановлено обов'язкову 14-денну самоізоляцію без права її дострокового завершення.

Для перетину КПВВ при відсутності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях або довідки 063-О про перший щеплення за курсом вакцинації від COVID-19 (крім осіб до 18 років), потрібно буде здати безкоштовний експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2. Ці рішення почнуть діяти через 7 днів з моменту публікації постанови.

Джерело: http://vp.donetsk.ua/gorod-region/gorod/95444-vazhno-izmeneny-pravila-peresecheniya-granitsy-v-svyazi-s-rasprostraneniem-shtamma-


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора