Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні мешканці Миколаївської міської територіальної громади!

Дата: 03.08.2021 14:11
Кількість переглядів: 1188

Фото без описуНагадуємо Вам про протипожежні заходи та покарання за фактами спалювання стерні та поживних залишків, які створюють загрозу розповсюдження вогню на сусідні поля, можуть призвести до відключень повітряних ліній електропередач високої напруги, а також сприяють виникненню пожеж в полезахисних лісосмугах та лісних масивах, у зв’язку з чим державі та громадянам наносяться значні матеріальні збитки.

Відповідно до статті 245 Кримінального кодексу України за знищення або пошкодження стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом – караються від трьохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Відповідно до пункту 1.2 глави 1 розділу ІІІ Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС України від 30.12.2014 № 1417, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05.03.2015 за № 252/26697, на території населених пунктів та об’єктів забороняється влаштовувати звалища горючих відходів.

Відповідно до пункту 1.1 глави 1 розділу ІІІ Правил пожежної безпеки в Україні, територія ділянок, що межують з житловими будинками та іншими будинками, протипожежні відстані між будинками та спорудами повинні систематично очищатися від сміття, опалого листя, котрі необхідно регулярно видаляти (вивозити) у спеціально відведені місця.

Відповідно до пункту 1.12 глави 1 розділу ІІІ Правил пожежної безпеки в Україні, територія населених пунктів, розміщених у лісових масивах (або поблизу них), повинна утримуватись так, щоб виключати можливість перекидання лісових пожеж на будинки та споруди, а в разі виникнення пожеж на вказаних об’єктах – поширення вогню на лісові масиви (необхідно влаштовувати захисні протипожежні смуги, прибирати в літній період суху рослинність, тощо).

Правила пожежної безпеки в Україні є обов’язковими для виконання суб’єктами господарювання, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах (пункт 2 розділу І ППБУ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора