Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Демонстративна безвідповідальність батьків

Дата: 05.08.2021 09:21
Кількість переглядів: 489

Фото без описуУ зв’язку з наявною загрозою життю та здоров’ю дітей органом опіки та піклування було прийнято рішення про тимчасове вилучення дітей з небезпечного середовища.

         04.08.2021 Службою у справах дітей спільно з поліцейськими офіцерами громади, представниками  КЗ «Центр надання соціальних послуг», закладу охорони здоров'я  із сім'ї були вилучені діти 8 та 14 років.  Оскільки  мати дітей та її співмешканець перебували в неадекватному стані, на неодноразові дзвінки поліцейського офіцера, на умовляння  старшої доньки  матір так і не виявила бажання прийти додому.

         Мати буде притягнута до адміністративного правопорушення. Крім того, з метою соціального захисту та збереження життя і здоров'я дітей  органом опіки та піклування готується позовна заява про позбавлення батьківських прав матері відносно дітей, як це передбачено статтями 164 та 170 Сімейного кодексу України.

         На превеликий жаль,  у нашій громаді це четверта сім`я (5 дітей) за рік, від якої відібрано дітей через загрозу їх  життю і здоров’ю.  І злісне ухилення  від виконання батьківських обов'язків саме матерів, антисоціальний спосіб їх життя  призвели до такої крайньої міри.

         Під час вилучення дітей боляче дивитися у ті оченята, які повні сліз, благають про допомогу і шукають  у «просторі» порятунку – саме порятунку і підтримки від мами, очі і серце якої порожні.

         Служба у справах дітей  благає всіх безвідповідальних батьків схаменутися і не розбазарювати єдиний справжній скарб - дітей.

         До того ж, показники для Миколаївської громади  щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, також кричущі. На сьогодні таких статусних дітей  налічується 76.  За 2020 рік та І половину 2021  року  судом розглядалося 12 цивільних справ щодо позбавлення батьків батьківських прав. Усі задовільнено.  Жодний з батьків не зробив навіть  спроби  виправити ситуацію, що склалася у родині, і повернути дитину в сім`ю. «Демонстративна безвідповідальність батьків» стає традицією, неблагополучних  сімей  збільшується. Здебільшого «неблагополучність» проявляється у жорстокості й байдужості дорослих.

        

         Шановні мешканці громади! Не залишайтеся байдужими до більш соціально незахищених, уразливих громадян громади - насамперед дітей. Якщо Вам відомі факти безвідповідального батьківства, тобто залишення дітей без нагляду, бродяжництва дітей  повідомляйте Службу справах дітей  за телефоном: 0626626960


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора