Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Візит Вселенського Патріарха Варфоломія І з нагоди 30-річчя Незалежності України

Дата: 27.08.2021 09:25
Кількість переглядів: 1644

 

Фото без описуВізит Вселенського Патріарха Варфоломія до Києва, що запланований на серпень 2021 року є першим візитом до України після отримання  Православною Церквою України статусу автокефальної церкви. Як здобуття Україною незалежності 30 років тому відкрило можливість для нашої держави самостійно вибудовувати стосунки зі світом, так і отримання автокефалії дає можливість Православній Церкві України самостійно вибудовувати стосунки з іншими Церквами, без посередництва духовного центру за кордоном.

Патріарший і Синодальний Томос надання автокефального церковного устрою Православній Церкві в Україні, отриманий у 2019 році, відкрив можливість для українського Православ’я безпосередньо звертатись до світу та мати свій голос у міжцерковному діалозі так само, як Українська держава має голос у міждержавних відносинах. Саме на підтримку права звертатись до світу не через посередників і права на власну суб’єктність спрямований візит до України Вселенського Патріарха Варфоломія.

Патріарх Варфоломій є однією з найвідоміших постатей сучасності, послідовним прибічником примирення між представниками християнських церков та різних релігій, прибічником свободи віросповідання, прав та гідності людини, турботи про збереження довкілля.Патріарх знову й знову засвідчував свою прихильність до діалогу як шляху до єдності всіх людей на Землі.

Для кращого розуміння постаті Патріарха Варфоломія та значення його візиту до України пропонуємо ознайомитись зі свідченнями про нього на сайті Нової бібліотеки Софії-Мудрості www.newlib.org.ua (веб-ресурсі, створеному й підтримуваному ДЕСС спільно з партнерами).Об’єднаний лейтмотивом мудрості (Σοφ?α — від грец. «Мудрість»), проєкт Нової бібліотеки Софії покликаний сприяти взаємному визнанню гідності кожного.

 

Передмова Папи Франциска до книги «Варфоломій: Апостольська місія. Пророче бачення»

www.newlib.org.ua/peredmova-papy-frantsyska-do-knyhy-varfolomij-apostolska-misiia-proroche-bachennia

Передмова Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до книги «Варфоломій: Апостольська місія. Пророче бачення»

www.newlib.org.ua/peredmova-blazhennishoho-mytropolyta-epifaniia-do-knyhy-varfolomij-apostolska-misiia-proroche-bachennia

 

Свідчення про Патріарха Варфоломія: шість яскравих висловів від світових лідерів

www.newlib.org.ua/svidchennia-pro-patriarkha-varfolomiia-shist-vysloviv-vid-svitovykh-lideriv

 

Що думає Патріарх про свободу і не тільки: ТОП-5 цитат з нової книги про Патріарха Варфоломія

www.newlib.org.ua/shcho-dumaie-patriarkh-pro-svobodu-i-ne-tilky-top-6-tsytat-z-novoi-knyhy-pro-patriarkha-varfolomiia


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора