Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Відпочивальники залишили на Донеччині майже півтора мільйона гривень туристичного збору

Дата: 17.09.2021 09:09
Кількість переглядів: 171

Головне управління ДПС у Донецькій області, опубліковано 01 вересня 2021 о 13:          Цьогорічний курортний сезон на Донеччині приніс до місцевих бюджетів регіону 1,5 млн грн туристичного збору, у тому числі від юридичних осіб надійшло 0,5 млн грн, а від фізичних вдвічі більше – 1,0 млн гривень.

Найбільші надходження цього збору у 2021 році отримав м. Краматорськ, гості якого поповнили місцеву казну на 642,8 тис. гривень.  На другому місті знаходиться «зелена» зона міста Слов`янська та його околиць, яка зібрала 441,7 тис. грн туристичного збору. Третьою за популярністю є курортна зона Приазовського узбережжя міста Маріуполя та смт Мангуша, туристи якої сплатили 203,1 тис. грн «турподатку».

Нагадаємо, ставка збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) у розмірі:

- до 0,5 відсотка (до 30 грн)  – для внутрішнього туризму;

- до 5 відсотків (до 300 грн) – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2021 року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Таким чином, гості краю сплачують туристичний збір під час поселення у пансіонатах, готелях, базах відпочинку, приватних апартаментах та сприяють подальшому розвитку перспективної туристичної галузі на Донеччині.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора