Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Мінсоцполітики визначило перших учасників проекту „Розвиток соціальних послуг”

Дата: 06.10.2021 11:11
Кількість переглядів: 1138

Наразі Міністерство соціальної політики України визначило 8 територіальних громад, які візьмуть участь у пілотному проекті „Розвиток соціальних послуг”. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Вона зазначила, що сьогодні більшість територіальних громад тільки розпочинають створення соціальної інфраструктури і не мають достатніх для цього ресурсів та відповідних фахівців. 

«Мінсоцполітики всебічно допомагає громадам у створенні і розвитку соціальних послуг на місцях, щоб кожна з них мала можливість розвивати якісні соціальні послуги, необхідні для її мешканців», – сказала Марина Лазебна. 

Вона повідомила, що учасниками пілотного проекту визначені наступні територіальні громади: Великоновосілківська (Донецька обл.), Верховинська та Рогатинська (Івано-Франківська обл.), Великосорочинська та Комишнянська (Полтавська обл.), Нововолинська (Волинська обл.), Чернечинська (Сумська обл.), Уманська (Черкаська обл). Національна соціальна сервісна служба України продовжує розгляд документів, поданих громадами для участі у пілотному проекті.

Загалом, понад 70 територіальних громад подали документи для участі у пілотному проекті „Розвиток соціальних послуг”, який реалізується Міністерством соціальної політики України. 

В рамках проекту держава фінансує розвиток у громадах ключових соціальних послуг: денного догляду для дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та людей похилого віку; супроводу під час інклюзивного навчання; соціального супроводу при працевлаштуванні та під час роботи; тимчасового відпочинку для батьків або опікунів, які доглядають за дітьми з інвалідністю; підтриманого проживання; стаціонарного догляду.

Джерело: Міністерство соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора