Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

У Лиманській громаді на Донеччині розробили путівник туристичними місцями краю

Дата: 11.10.2021 11:31
Кількість переглядів: 1236

Путівник “Туристична Лиманщина” підготували у Лиманській міській раді за грантом від Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” у рамках реалізації проєкту “Підвищення туристичної та інвестиційної привабливості Лиманської об’єднаної територіальної громади”.

Про це повідомляється на сторінці проєкту в фейсбуці.

Путівник може бути корисним для жителів громади та її гостей.

До путівника увійшла інформація про зони відпочинку, рекреаційні ділянки, заказники. Також у ньому позначили місця, де можна відпочити на берегах річок, озер, інших водойм. Лиманщина має близько 200 баз відпочинку, водні ресурси — Блакитні озера, річку Сіверський Донець, вихід на Оскільське водосховище, ліс, заповідник, заказники, Національний природний парк “Святі Гори”, цікаві туристичні об’єкти — страусину ферму та дендропарк. Лиманська громада складається із 40 населених пунктів, у більшості сіл та селищ, з центром у місті Лиман.

У путівнику є краєзнавча інформація про Лиманську громаду, розповіді про традиційні промисли жителів цього краю – бджільництво, лісництво, рибальство, грибний промисел, вирощування полуниці, розведення тварин. Також є контакти підприємців – власників баз відпочинку, готелів, виробників місцевих смаколиків, оренди транспорту, місць активного відпочинку та розваг.

туристическая Лиманщина
фото: USAID

“Ми побачили, що за останні роки значно зросла цікавість до Донеччини і нашого краю – Лиманщини. До нас почали їхати туристи. Щоб допомогти їм зорієнтуватися, показати цікаві та незвичні місця, розповісти більше про наш зелений край та сприяти розвитку внутрішнього туризму, ми створили такий путівник”, - розповіла головна спеціалістка відділу культури і туризму Лиманської міської ради Марина Могильна.

500 примірників путівника планують роздати по селах громади, гідам, які організовують тури, туристичним агенціям, також презентуватимуть гостям, які відвідують Лиманщину.

Завантажити путівник та ознайомитися із цікавими туристичними місцями у Лиманській громаді можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора