Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

В Миколаївській громаді вшанували пам'ять покладанням квітів до Братських могил та Пам'ятних знаків

Дата: 14.10.2021 15:57
Кількість переглядів: 1367

Фото без опису14 жовтня відзначаються три свята – День українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника і захисниць України. Вони настільки близькі між собою, що об’єднують весь український народ. У день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми вшановуємо захисників рідної землі, як визволителів батьківщини на всіх етапах її історії.

Героїчні подвиги наших воїнів назавжди залишаться в народній пам'яті, а віра в перемогу надихатиме нас на нові звершення, заради миру і процвітання України. Сьогодні, з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва, відбулось урочисте покладання квітів до Пам’ятних знаків та Братських могил, які знаходяться на території Миколаївської міської ради.В меморіальних заходах взяли участь керівний склад Миколаївської міської ради, члени виконавчого комітету, депутати міської ради,мешканці старостинських округів Миколаївської територіальної громади. Обласні урочистості розпочалися на меморіальному комплексі на трасі між Краматорськом та Слов’янськом, де разом з заступником голови Донецької облдержадміністрації Вадимом Філашкіним, головою райдержадміністрації Андрієм Панковим та іншими поважними очільниками, відбулося офіційне покладання квітів. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх героїв, які віддали своє життя за неньку-Україну. .

Перший заступник міського голови Володимир Проскунін, за дорученням міського голови Олександра Гадяцького,продовжив урочисту естафету пам'яті до Пам’ятних знаків та Братських могил у населених пунктах Миколаївської громади.Біля кожного пам’ятника присутні схиляли голови в знак пошани та вдячності за мирне небо над головою. Кожен з присутніх із сумом у серці згадав тих, хто поклав своє життя на вівтар в грізні роки війни заради життя на нашій рідній землі.Цей літопис в історії- мужній і величний, ми будемо пам’ятати та передавати, як святиню , у спадщину нашим поколінням. Тому ми бажаємо Україні – миру, а українським сім’ям – благополуччя, спокою, українським синам і дочкам – здоров’я, міцності духу, патріотизму.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора