Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

В Миколаївській міській раді відбулися онлайн-наради

Дата: 20.10.2021 16:28
Кількість переглядів: 1129

Фото без описуВиконуючий обов’язки Миколаївського міського голови Володимир Проскунін разом з начальниками структурних підрозділів Миколаївської міської ради взяли участь у робочих онлайн-нарадах. Всеукраїнська асоціація громад організовала онлайн - нараду щодо прискорення укладання договорів постачання природного газу з бюджетними установами та організаціями.

Участь у нараді взяли представники Міністерства розвитку громад та територій України, НАК «Нафтогаз України» та Державної казначейської служби України. В ході наради розглянули ряд питань та уважно ознайомилися з алгоритмом дій для прискорення укладання договорів постачання природного газу з бюджетними установами та організаціями.

Наступна онлайн-нарада була проведена першим заступником голови Донецької обласної адміністрації Ігорем Морозом на тему: «Проблемні питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розроблення комплексих планів просторового розвитку території територіальних громад у 2021 році» в ході якого були висвітлені проблеми в отриманні субвенції територіальними громадами та шляхи їх вирішення. Велика увага була приділена обговоренню Закону України 711-IX від 17.06.2020 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель» та визначено нові підходи в розробленні земельної та містобудівної документації, які спростять життя громадянам, територіальним громадам як великих міст, так і сільським, бізнесу. Зокрема даним Законом України

: ? визначається, що планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад, генеральних планів населених пунктів і детальних планів території, їх оновлення та внесення змін до них;

? вводиться нове поняття комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади.

Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади - одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та документація із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

Постановою КМУ «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розроблення комплексих планів просторового розвитку території територіальних громад» від 28.07.2021 року №853 передбачається підтримка держави, а саме: надання державних субвенцій територіальним громадам на розробку комплексих планів просторового розвитку території громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора