Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Невакцинованих чиновників та вчителів усунуть від роботи. Кабмін визначив дату

Дата: 26.10.2021 14:25
Кількість переглядів: 1203

Фото без описуКабінет Міністрів України затвердив порядок усунення працівників підприємств, установ та організацій, які підлягають обов'язковій вакцинації проти СOVID-19. Норма діятиме з 8 листопада. Про це йдеться у постанові Уряду від 20 жовтня 2021 р. № 1096, яку оприлюднено на Урядовому порталі.

Документом доручається керівникам державних органів, керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити усунення від роботи працівників, обов'язковість профілактичних щеплень проти СOVID-19 яких визначена переліком та які відмовляються чи ухиляються від проведення щеплень. Це не стосується тих, які мають абсолютні протипоказання та надали медичний висновок.

На час такого усунення оплата праці працівників та державних службовців проводиться згідно з нормами Закону. Усунення працівників проводиться шляхом видання наказу чи розпорядження керівника державного органу чи підприємства, установи, організації з обов'язковим доведенням його до відома особам, які усуваються. Термін усунення встановлюється до усунення причин, що його зумовили.

 

Перелік професій для обов'язкової вакцинації.

Згідно з наказом МОЗ, вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою для працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів; установ вищої, післявузівської, професійної передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, установ спеціальної освіти та установ незалежно від типу та форми власності.

 

Джерело: https://slavdelo.dn.ua/2021/10/26/nevaktsinirovannyh-chinovnikov-i-uchitelej-otstranyat-ot-raboty-kabmin-opredelil-datu/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора